Followers

...✿ !..BlogAtirah..! ✿...

22 Sep 2012

Not Satisfied

 Assalamualaikum!

Seronok je bila aku baca entry kat blog2 org lain. Ada je cerita nak update. Aku nak cite sikit. Tak.. sikit jer. Hobi aku,suka hati aku la.

Kenapa perempuan sama perempuan nak dengki erk? Mereka dengki coz dia rasa diri dia seakan-akan tewas dgn perempuan tuh. Dia merasakan perempuan tuh lebih cantik drpd dia. Tu sbb la dorang nak dengki. Padahal dia tak sedar yg dia dah cantik. Semua cantik. Cuma dia tak senang je coz ada lagi yg cantik pd dia. Alaa kalau dah ada org sayang, org tu tetap cakap dia cantik lebih dri perempuan lain.:))

 Tak payah nak dengki la kan. Semua makhluk ciptaanNya cantik. Tapi kalau dah rasa diri tu buruk sgt terima je la. Tu mungkin perasaan dia je.  Then tak payah la sampai nak ber-bedak sampai 10 kati.huhahuhaa.. Bukan nak mengutuk. Tapi nak bagi tahu saja.Apa la dapat kalau nak dengki2? Nanti tak pasal2 bergaduh. Haa pastuh,sampai tarik2 tudung,tarik2 rambut. Perempuan sama perempuan bergaduh mcm tuh la. Lepas tuh,mengumpat pulak dah! 

Aku nak cite berdasarkan apa yg aku nampak lah kan? Nanti kalau sape2 terbaca,jgnlah terasa. Just cakap je. Macam kat sekolah,budak perempuan,kalau dia tak puas hati dgn perempuan tuh,apa dia buat? Mengumpat? Dah semestinya la. Yg ni kalau dorang takut nak face 2 face,kat dalam dinding tandas la jugak dorang cari. Haa. Caya tak? Banyak la jugak yg aku terbaca kat dlm dinding toilet tuh. Pehh memang pedass ayat dorang. Alahai nape tak ckp depan2 je kan senang? Kata debe(bhs klate)otai.

Nak tahu tak apa yg aku terbaca dlm toilet tuh? Agak2 kalau aku tulis kat sini,mcm mana? Ala nak bagi tahu je kan. Haa macam ni nak tahu? ***** koya comey. muka supo babi./ ***** kena kocak dgn ****./ ***** pecah dara dgn timun./ mu rampas gewe org./macam2 lagi la. malas nk ckp coz mencarut gilo woo! Harap faham la apa aku tulis tu.
 Tapi kan nama aku pun pernah tersenarai dlm dinding toilet tuh. Aku pun tak tahulah menate mana yg tulis! Dia list kan nama aku dlm senarai 'tino koya comey' . Aku dpt tahu mmg panas. Tak tahu sape buat. Nak tuduh pun takde bukti!

Kalau rasa gentle sgt nape tak face 2 face?? Sape2 yg tak puas hati dgn aku baik ckp la. Ape klass conteng dinding. Jahanam betul. Tapi,aku mmg tak tahu spe yg buat. Kalau aku dpt thu, mmg lebih dari yg dibuat aku bls. Aku tak respect langsung lah. Memang dasar penakut punya org! Aku pun pernah rasa tak puas hati,tapi atas sebab2 tertentu! Tapi aku just pendam dlm hati. Malas nak cari gaduh!

Do not kid busy very thing that everyone else was awake yourself!



No comments: